ABBs smartsensor reduserer nedetiden med inntil 70%

ABB Ability Smart Sensor festes enkelt på rammen til lavspentmotoren. Så overvåker den motorens tilstand og bruker informasjonen derfra til å effektivisere driften av den.

– ABB har utviklet en kompakt smartsensor som med enkle grep kan festes direkte på rammen til lavspentmotoren, forteller produktsjef Tommy Hanssen i ABBs Robotics and Motion division. – Den har fått navnet ABB Ability Smart Sensor, og er batteridrevet. Så ingen tilkoblingsledninger er nødvendige. 

Dataene videresendes til operatøren
Denne smartsensoren overvåker og fanger opp data om vibrasjon, temperatur og andre viktige parametere fra motoren. Ved hjelp av innebygde algoritmer analyseres så disse dataene før informasjonen om motorens tilstand overføres trådløst til anleggsoperatørenes smarttelefon, nettbrett eller PC. Dermed får de også beskjed om når tiden er inne for en service på motoren.

Store besparelser
– Informasjonen fra smartsensoren gjør at du kan redusere motorens nedetid med inntil 70 prosent, opplyser Hanssen. – I tillegg forlenges motorens levetid med hele 30 prosent, samtidig som energiforbruket minskes med opp mot 10 prosent.

– Smartsensoren kan installeres på alle ABBs lavspenningsmotorer, og på en rekke motorer fra andre leverandører. Dette betyr at denne nye løsningen kan gjøre et enormt antall motorer om til smarte enheter, og gjør dem dermed i stand til å dra nytte av intelligente tjenester, fastslår Tommy Hanssen.

For mer informasjon, kontakt oss i Kymar.